Στην Τρίπολη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Τρίπολης και παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων σμηνιτών της Ε' 2020 ΕΣΣΟ, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης.

Στην Τρίπολη ο  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, το πρωί της Παρασκευής (2/10/2020), προκειμένου να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων σμηνιτών της Ε' 2020 ΕΣΣΟ, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης.

Λόγω της πανδημίας, η ορκωμοσία τελέστηκε, με αυστηρούς περιορισμούς, χωρίς κανέναν επισκέπτη. Μετά το τέλος της τελετής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της Τρίπολης.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, με τους δύο άνδρες να έχουν μία σύντομη, αλλά εξαιρετικά ουσιαστική συζήτηση.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τον κ. Τζιούμη να υπογραμμίζει ότι η Τρίπολη δικαιωματικά πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του 2021, με βάση την ιστορία της και την καθοριστική της συμβολή στην επιτυχημένη έκβαση του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα. Με τον Δήμαρχο συμφώνησε απόλυτα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έφερε σε άμεση επαφή τον Δήμαρχο της Τρίπολης με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Τάσο Λιάσκο, με τον οποίο συζήτησαν συνεργασία ενόψει του 2021. Το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει συνάντηση, δια ζώσης, ανάμεσα στον κ. Λιάσκο και στον Δήμαρχο Τρίπολης, με αντικείμενο τις εκδηλώσεις του 2021, όπου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ο Ελληνικός Στρατός.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο Υφυπουργός Άμυνας αντάλλαξαν αναμνηστικά, με τον Κώστα Τζιούμη να προσφέρει το μετάλλιο της πόλης στον κ. Στεφανή.


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.