Στην Τρίπολη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος

Το νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Στην Τρίπολη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος

Επίσκεψη στην Τρίπολη πραγματοποίησε χθες ο Δημήτρης Τζαννακόπουλος.

Το νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Τζανακόπουλο για μία σειρά από θέματα που αφορούν τον Δήμο Τρίπολης, σε μία συζήτηση η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα.

Ειδικότερα, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στα μειωμένα έσοδα που παρουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης, εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν αυξημένες δαπάνες για να καλύψει ο Δήμος τις υπάρχουσες ανάγκες.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η χρηματοδότηση των Δήμων δεν πρέπει να καθορίζεται μόνο βάσει πληθυσμού, αλλά και από επιπλέον κριτήρια και ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει κάθε περιοχή.

Αναφορά έγινε και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ για τα αντιπλημμυρικά έργα ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι «τρέχουν» οι διαδικασίες, από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης, ώστε το σημαντικό αυτό έργο υποδομής για την πόλη να ενταχθεί σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πλην του προγράμματος «Τρίτσης».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Παπαηλίου, και τη Νομαρχιακή Επιτροπή, επισκέφθηκε τη διοίκηση του Συνδέσμου της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, όπου και ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκεί επιχειρηματίες.

H συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας, στην Τρίπολη, δεν έγινε.

Το απόγευμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, συμμετείχε και μίλησε στη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της πανδημίας.

Η περιοδεία του Δ. Τζαννακόπουλου στην Αρκαδία, θα ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή, με επίσκεψη στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου θα έχει επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και με εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΗ.

Δηλώσεις

Κατά την παρουσία του στην Τρίπολη παραχώρησε συνέντευξη τύπου εξαπολύοντας επίθεση στην Κυβέρνηση.

«Σχέδιο της κυβέρνησης είναι η εκκαθάριση της οικονομίας από τις μικρές επιχειρήσεις. Επιθυμεί την αλλαγή του μοντέλου της οικονομίας. Εφαρμόζει επικίνδυνη πολιτική, κάτι που θα επιφέρει βαθιά ύφεση, κοινωνική καταστροφή και θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Απ’ το δημαρχείο της Τρίπολης, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στο δήμο και στην αυτοδιοίκηση γενικότερα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην οικονομία σημείωσε: «Δεν υπήρξε ισχυρό πακέτο στήριξης με αφορμή την υγειονομική πανδημία. Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να επιδεινώσει τις θεσμοθετημένες πρόνοιες της εργασίας. Είναι η μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που επιδοτεί την ανεργία. Είναι η μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που αρνείται την εφάπαξ ενίσχυση».

Για το θέμα του κορονοϊού, είπε: «Στηρίξαμε στην αρχή το καθολικό λοκ ντάουν, ώστε να βρει χρόνο η κυβέρνηση να ετοιμάσει πολιτικές προάσπισης και θωράκισης της δημόσιας υγείας και του συστήματος υγείας. Δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, οι δαπάνες υγείας είναι μειωμένες σε σχέση με το 2019, κάτι αδιανόητο, παράδοξο, τραγελαφικό και επικίνδυνο».

Μιλώντας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, ο τέως Υπουργός, τόνισε: «Η κ. Κεραμέως είναι άλλες προτεραιότητες. Λιγότεροι καθηγητές, τάξεις με περισσότερους μαθητές, σε σχέση με το 2019. Απαράδεκτη κατάσταση με ευθύνη της Υπουργού».

Για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Τζανακόπουλος, μίλησε για «διπλωματική χρεοκοπία, για μυστική διπλωματία και για απουσία οργανωμένου σχεδίου» και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προοπτική επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια, στην περιοχή της Κρήτης.

Ερωτώμενος για το εάν υφίσταται εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και για το εάν αμφισβητείται ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Τζανακόπουλος, ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν αμφισβητείται ο Αλέξης Τσίπρας. Εμείς συζητάμε, προβληματιζόμαστε, ακούμε όλες τις απόψεις, τις αξιοποιούμε και στο τέλος καταλήγουμε. Αντίθετα, η κρίση είναι στην κυβέρνηση και στο εσωτερικό της, άσχετα εάν αυτό αποκρύπτεται επιμελώς απ’ τα μεγάλα δίκτυα και άσχετα εάν αυτά, κοιτούν να βρουν και να αναδείξουν πράξεις και ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της κυβέρνησης.

Εμείς το ξέρουμε αυτό. Την αντιμετώπιση αυτή την έχουμε απ’ το 2012. Έχουμε συνηθίσει πλέον. Αφού ασχολούνται με εμάς, σημαίνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας και ενοχλούμε το σύστημα.

Προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόγραμμά μας, αλλά και να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο, έτσι όπως μπορούμε, τις ενέργειες της κυβέρνησης που κρίνουμε ότι αδικούν την κοινωνία, όπως το σχέδιο νόμου για τον πτωχευτικό κώδικα. Μιλήσαμε για το «μένουμε όρθιοι», καταθέσαμε τις προτάσεις στήριξης του κόσμου, μέσω του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τώρα μιλάμε και για την μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων».


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.