Στη Βυτίνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης

Στη Βυτίνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης

Στη Βυτίνα βρέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης όπου επισκέφθηκε και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος.

Ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, το Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο και το δήμαρχο Γορτυνίας, Στάθη Kούλη.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εγκρίνει τη πίστωση δαπάνης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε για τη δημιουργία μουσείου Μελισσοκομίας μέσα στο κτήμα και εξήρε το ρόλο τη ελληνικής μελισσοκομίας τόσο την περιοχή όσο και εν γένει στην Ελλάδα. Η κατασκευή του μουσείου θα είναι αυξημένου προϋπολογισμού, ο οποίος θα ανέρχεται περί τις 250.000 ευρώ.

Αργότερα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βορίδης ανέφερε τα εξής:

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά να επισκεφθώ τη Βυτίνα δήμου Γορτυνίας και να περιηγηθώ στις εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος.

Απόφαση του Υπουργείου μας είναι η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των εμβληματικών και επιβλητικών κτιρίων, του κήπου συνολικά, αλλά και των λοιπών στρεμματικών εκτάσεων του Ιδρύματος, προκειμένου να αναδειχθεί η αγροτική οικονομία της περιοχής και κυρίως η ξακουστή της μελισσοκομία».


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.