Στα σχολεία της Τρίπολης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Στα σχολεία της Τρίπολης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε σχολεία των περιοχών Κορινθίας και Αρκαδίας.

Κατά την επίσκεψή της στα σχολεία της Κορίνθου, 1ο Γυμνάσιο, 1ο ΓΕΛ και Ειδικό Νηπιαγωγείο, η Υπουργός, συνοδευόταν από τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Νανόπουλο, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημήτρη Ντρίμερη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, κ. Δημήτρη Ασβεστόπουλο και την Βουλευτή Κορίνθου, κα Μαριλένα Σούκουλη.

Στη συνέχεια, η Υπουργός επισκέφθηκε τα σχολεία, 1ο Γυμνάσιο, 5ο Νηπιαγωγείο, 5ο Δημοτικό, 1ο ΓΕΛ και το Μουσικό Σχολείο στην περιοχή της Τρίπολης, συνοδεία του Δημάρχου Τρίπολης, κ. Κώστα Τζιούμη, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας, κ. Φώτιου Γκέσουρα και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, κ. Γιώργου Σελίμη.

Η Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον Covid19 και την έως τώρα λειτουργία των σχολείων. Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, τόνισε πως είναι πολύ χρήσιμη και το Υπουργείο έχει παράσχει τα εργαλεία ώστε να εφαρμοστεί εάν, και εφόσον αυτό χρειαστεί, αλλά ασφαλώς τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Η Υπουργός συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και για ευρύτερα εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά και για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία εφαρμόζονται πιλοτικά σε σχολείο που επισκέφθηκε.

Η Υπουργός, σε συνομιλία της με τους εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στους μόνιμους διορισμούς που έγιναν για πρώτη φορά φέτος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και επεσήμανε τη δράση του ΥΠΑΙΘ από κοινού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορικά με την αναβάθμιση των σχολικών δικτύων (internet).

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα σχολεία σε Κορινθία και Αρκαδία, όπου με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την υποδειγματική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Σε αυτό έχουν συμβάλει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς.»

Ερωτώμενη σχετικά με τις καταλήψεις σε σχολεία, δήλωσε: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία.»

Η ανακοίνωση του δήμου Τρίπολης

Στο Δημαρχείο Τρίπολης σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε με τον  Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, παρουσία του Αντιδημάρχου σε θέματα παιδείας και δια βίου μάθησης κ. Μακαρούνη Δημήτριου, του Προέδρου της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χατζόπουλου Στέφανου, του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κανελλόπουλου Αλέκου, της Αντιδημάρχου σε θέματα πολιτισμού - τουριμού κυρίας Καρούντζου Ελένης και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τσαγκαρέλη Αντώνη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων του δήμου μας, τα έργα που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τη συνολική προσπάθεια που καθημερινώς καταβάλλεται, προκειμένου όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να προλαμβάνονται τυχόν ελλείψεις σε αναλώσιμα, αντισηπτικά, γάντια κλπ.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος έθεσε στην Υπουργό το ζήτημα της περαιτέρω βελτίωσης των σχολικών υποδομών και τη στήριξη του Υπουργείου για να επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Τρίπολης, καθώς και η εν γένει βελτίωση του Τεχνικού Λυκείου. Την ικανοποίησή της από τη συνάντηση καθώς και την πρόθεσή της να συμβάλει στα μέγιστα, ώστε να διευθετηθούν άμεσα τα προβλήματα του Δήμου μας, εξέφρασε η κα. Κεραμέως, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή, ώστε με τις πρωτοβουλίες και των δυο πλευρών να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν για το Δήμο.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος συνόδευσε την Υπουργό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο της πόλης μας. Σε δηλώσεις της η Υπουργός τόνισε τα εξής: “ Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στην Τρίπολη, τα σχολεία έχουν διαμορφωθεί και οργανωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και είμαστε εδώ για να βελτιώνουμε και να επικαιροποιούμε διαρκώς τους κανόνες”.

Τέλος, για το μείζον θέμα της «επιστροφής» της Νοσηλευτικής Σχολής στην Σπάρτη ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης επεσήμανε το εξής: “ η τοπική κοινωνία μας και η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κάνει δεκτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στο οποίο μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και έτοιμους να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την αποφυγή οποιασδήποτε δυσάρεστης τροπής. Σε όλα αυτά η Υπουργός απάντησε πως "δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση και το μόνο που σχεδιάζεται είναι η αναδιάταξη του Ακαδημαϊκού Χάρτη".


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.