Πέντε οδηγίες από τον δήμο Τρίπολης για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

Έκκληση στους δημότης να ακολουθούν τις οδηγίες

Πέντε οδηγίες από τον δήμο Τρίπολης για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

Πέντε οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων από τους δημότες ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρίπολης και κάνει έκκληση για την τήρησή τους.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Τρίπολης στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει για οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων θεωρεί σημαντική και απαραίτητη την συμβολή σας εφόσον αν γίνει από όλους μας συνειδητά και υπεύθυνα θα αποφέρει αμεσότερα αποτελέσματα και βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως:

1. Να μην εναποθέτετε ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους περισυλλογής οργανικών απορριμμάτων. Το χαρτί είναι βιοδιασπώμενο υλικό και όταν καταλήγει με τα άλλα απορρίμματα σε χώρο ταφής απορριμμάτων παράγει μεθάνιο, μια από τις ουσίες που είναι υπεύθυνες για το φαινόμενο τον θερμοκηπίου.

2. Να μην εναποθέτετε τα απορρίμματα εκτός των κάδων, προκαλούνται εστίες μολύνσεως. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι γεμάτος θα μπορούσε η εναπόθεση να γίνει στον πλησιέστερο διαθέσιμο κάδο.

3. Να σπάζετε τις Χάρτινες συσκευασίες πριν την τοποθέτησή τους στους κάδους ανακύκλωσης.

4. Να χρησιμοποιείτε τούς ειδικούς κώδωνες συλλογής γυάλινων συσκευασιών.

5. Για την απομάκρυνση βαρέων αντικειμένων (στρώματα, κρεβάτια, καρέκλες κ.λπ) καθώς επίσης αποψιλώσεις πρασίνου (χάρτα, κλαδιά), παρακαλούμε όπως εκ των προτέρων επικοινωνείτε με την Δ/νση Περιβάλλοντος προκειμένου να προγραμματίσουν την εργασία. Στα βαρέα αντικείμενα δεν περιλαμβάνονται τα υλικά οικοδομών για τα οποία υπεύθυνοι για την απομάκρυνσή τούς είναι οι εργολάβοι ή οι ιδιοκτήτες, στους οποίους συνιστούμε εφόσον έχουν την δυνατότητα να μισθώνουν τους κάδους αποκομιδής μπαζών.

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης, Γεώργιος Λαγός


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.