Ο Σημαιοφόρος έπεσε κρατήστε τη Σημαία!

Ο Σημαιοφόρος έπεσε κρατήστε τη Σημαία!

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε στις 21 Μαΐου για το τελευταίο του ταξίδι, ο αγαπητός συμπατριώτης μας Φαρόγιαννης Τριαντάφυλλος, ο πασίγνωστος Φίλιος.

Του Αγγελή Δουρίδα

Η συμπαθητική τακτική παρουσία του στις μικρές και στις μεγάλες εκδηλώσεις από τα τοπικά πανηγύρια και τα «Παπαμουτζούρεια» μέχρι τα γενικά συλλαλητήρια στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα, με την τιμημένη φορεσιά του Έλληνα Τσολιά και τη δοξασμένη Ελληνική Σημαία έδινε ιδιαίτερο συμβολισμό, τόνο και ομορφιά.

Ο Φίλιος γεννήθηκε στο χωριό μας, από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια, όπου έμαθε και τα πρώτα γράμματα. Αναζητώντας καλύτερη ζωή έφυγε στην Αθήνα και αργότερα στη Γερμανία, όπου εργάστηκα σκληρά για πολλά χρόνια. Με τη σύζυγο του Βάσω απέκτησαν τον γιο τους Χαράλαμπο.

Μετά τη συνταξιοδότηση γύρισαν στην Ελλάδα και έμεναν στην Αθήνα. Τακτικά για αρκετές ημέρες έμενε στο χωριό, στο Βούτσι που αγαπούσε ιδιαίτερα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 23 Μαΐου ωρα 13.00 στο Βούτσι.

Θα τον θυμόμαστε ως τον γνήσιο πατριώτη, τον ήπιο και καλοσυνάτο άνθρωπο, τον πρόθυμο συμπαραστάτη σε βοήθεια, τον αγαπητό φίλο και συμπατριώτη μας. Προσευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει μετά των Δικαίων.


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.