Κορονοϊός: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός στην Αρκαδία

Κορονοϊός: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός στην Αρκαδία

Μια πρώτη εικόνα για πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Αρκαδία έδωσε ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Σωτήρης Καμαρινόπουλος κατά την παράδοση του isobox στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης όπου θα είναι εμβολιαστικό κέντρο.

Όπως είπε ο εμβολιασμός στην Αρκαδία θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Συνολικά στον νομό θα υπάρχουν 9 εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή τα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Νωρίτερα πάντως και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στις 4 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Παναρκαδικού Νοσοκομείο Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει κατά τη δεύτερη φάση στις 20 Ιανουαρίου με κριτήρια προτεραιότητας:

Αναλυτικά:

- Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

- Στην δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων). Πρόκειται για: Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω, 80 ετών και άνω, 75 ετών και άνω, 70 ετών και άνω. Επίσης, ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με κορονοϊό ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό προτεραιότητας για τις κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, άτομα 60 έως 69 ετών ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων και για ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με κορονοϊό.

- Στην τρίτη φάση, το εμβόλιο θα κάνουν άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο Ελευθερία, ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

• Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.
• Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Προγραμματισμός ραντεβού

Από τον Ιανουάριο 2021, ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

• Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
• Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
• Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο Πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό  ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο Πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.