Κωνσταντινόπουλος: Στην «εντατική» το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι ως προς τη λειτουργία του, σημειώνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Κωνσταντινόπουλος: Στην «εντατική» το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο κατέθεσε προ ημερών ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στη σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αναφέρει τα εξής:

«Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι ως προς τη λειτουργία του. Δε μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις ιατρών, νοσηλευτών και όλου του προσωπικού περιγράφουν με λεπτομέρειες την κατάσταση που επικρατεί.

Ο Χειρουργικός Τομέας διαθέτει ιατρικό προσωπικό γηρασμένο καθώς οι περισσότεροι ιατροί βρίσκονται λίγα χρόνια πριν την συνταξιοδότηση.

Η Παιδοχειρουργική Κλινική για την οποία έχω ήδη καταθέσει δύο ερωτήσεις στη Βουλή, έκλεισε μετά την συνταξιοδότηση του Δ/ντή της και την αποχώρηση των 2 επικουρικών ιατρών που διορίστηκαν αλλού.

Η Ουρολογική Κλινική θα κλείσει σε ένα χρόνο από σήμερα με την αποχώρηση των δύο γιατρών που υπηρετούν.

Η ΩΡΛ Κλινική στελεχώνεται από έναν μόνιμο ιατρό και έναν επικουρικό που λήγει η θητεία του σε  9 μήνες. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ένας γιατρός χωρίς συνεργάτες και χωρίς ειδικευόμενους δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και η κλινική θα υποβαθμιστεί ραγδαία.

Η Νευροχειρουργική Κλινική διαθέτει τώρα 3 γιατρούς αλλά οι δύο εξ’ αυτών θα συνταξιοδοτηθούν ταυτόχρονα το 2023.

Η Χειρουργική Κλινική παρόλο που φαίνεται επανδρωμένη, θα απωλέσει έναν ιατρό Δ/ντή με εξειδίκευση στην Αγγειοχειρουργική σε 3 μήνες και 3 ιατρούς σε δύο έτη από σήμερα.

Εάν συνυπολογιστεί η αποψίλωση του Ακτινολογικού Τμήματος και του Μικροβιολογικού που σύντομα θα έχουν έναν ή κανέναν ιατρό να υπηρετεί, αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τέλος το Αναισθησιολογικό Τμήμα σε ένα και 3 έτη αντίστοιχα θα απωλέσει λόγω συνταξιοδότησης τους δύο πολύ έμπειρους αναισθησιολόγους που διαθέτει και πιθανότατα θα παραμείνει με δύο μόνιμους που δεν θα μένουν στην πόλη και ίσως κάποιον επικουρικό με θητεία.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσμετρηθεί  ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ειδικευόμενοι ή επικουρικοί ιατροί στη λίστα του Υπουργείου για διορισμό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σήμερα κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο υγείας ή Νοσοκομείο χρονίως πασχόντων.

Ως εκ τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο ώστε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης να στελεχωθεί πλήρως ώστε να εξυπηρετεί τους πολίτες και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας;


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.