Έκθεση φωτογραφίας: «Αρκαδία, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα»

Aπό το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Τρίπολης – του Αρκάδα φωτογράφου Τάσου Ασημακόπουλου

Έκθεση φωτογραφίας: «Αρκαδία, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα»

«Αρκαδία, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα», τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας από το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Τρίπολης – του Αρκάδα φωτογράφου Τάσου Ασημακόπουλου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, έγιναν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης, με την τήρηση του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Η δράση, εντάσσεται στις ευρύτερες εκδηλώσεις του δήμου της Τρίπολης, με αφορμή τον εορτασμό της 199ης Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς (Σεπτέμβρης 1821).

Χορευτές και χορεύτριες του Παραρτήματος του Λυκείου των Ελληνίδων, για τις ανάγκες ετοιμασίας λευκώματος και ημερολογίου, φωτογραφήθηκαν όλο το καλοκαίρι, απ’ τον Αρκάδα φωτογράφο Τάσο Ασημακόπουλο, σε διάφορες ιστορικές και εμβληματικές Αρκαδικές περιοχές, Λεβίδι, Καρύταινα, Δολιανά, Δημητσάνα, Χρυσοβίτσι, Πάπαρη,Βαλτέτσι, Καλτεζές, Πραστός, Τρίκορφα και Τρίπολη, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις μάχες για την Απελευθέρωση.

Όλο αυτό το υλικό αξιοποιήθηκε για την έκθεση, η οποία  εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του δήμου, με αφορμή τα 199 χρόνια απ’ την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 25/9/2020 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, σε συνδιοργάνωση από τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο των Ελληνίδων - Παράρτημα Τριπόλεως.

Στην ομιλία της, η Αντιδήμαρχος, Ελένη Καρούντζου, τόνισε ότι ο «Δήμαρχος και όλη η δημοτική αρχή είναι αρωγοί σε δράσεις πολιτισμού». Η Αντιδήμαρχος μίλησε για μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας, που προσεγγίζει το παρελθόν μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα, με μία αναδρομή από το 1821 ως σήμερα.

Ο Τάσος Ασημακόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο Ελληνίδων. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που εντάχθηκε αυτή η έκθεση στις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς» είπε.

Ο καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης τόνισε ότι «πρέπει κάποια στιγμή να συνομιλούμε με τις μνήμες που έρχονται από το βαθύ μέλλον και πρέπει να είναι μνήμες Ελληνικές. Να συγχαρώ τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο Ελληνίδων για αυτή την ωραία εκδήλωση και πιστεύω ότι όλο το 2021 θα γίνουν στην Τρίπολη σπουδαία πράγματα».

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλη την πόλη και εξέφρασε την ελπίδα οι εκδηλώσεις του 2021 να εορταστούν με πολύ περισσότερο κόσμο, έχοντας τελειώσει η πανδημία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Παναγοπούλου.


Share Tweet Send
0 Comments
Loading...
You've successfully subscribed to ARKADIA24
Great! Next, complete checkout for full access to ARKADIA24
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.