4ος Δρόμος Αθανάτων: Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστράς – Καλαμάτα

0
Δρόμος Αθανάτων

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης  «ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα πραγματοποίησαν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία Δρόμος Αθανάτων.

Ο αγώνας δρόμου που ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 από την Τρίπολη ακολουθώντας τη διαδρομή ΤΡΙΠΟΛΗ – ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:

-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη

-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη

-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά

-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

Κανονισμοί

1) Ο Δρόμος των Αθανάτων έχει διάρκεια 24 ώρες ΑΚΡΙΒΩΣ, και θα λήξει με την ολοκλήρωση των 24 ωρών! Τυχόν παράταση του χρονικού ορίου του αγώνα, ενδέχεται να δοθεί, κατόπιν απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής, κατά την διάρκεια του αγώνα.

2) Ο αγώνας έχει 27 σταθμούς ανεφοδιασμού! Tα ωράρια τους είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ πλην των 4 σταθμών που λειτουργούν ως κόφτες.

Αυτοί οι σταθμοί είναι:

-1ο σημείο αποκλεισμού: Πηγές Ευρώτα-37οχλμ. μέχρι τις 00.30(5 1/2 ώρες)

-2ο σημείο αποκλεισμού: Καστόρι – 60ο χλμ. μέχρι τις 4.00(9 ώρες)

-3ο σημείο αποκλεισμού: Σπάρτη(άγαλμα Βασιλιά Λεωνίδα)-80οχλμ.περίπου μέχρι τις 07.00(12 ώρες)

-4ο σημείο αποκλεισμού: Περίπτερο Τουριστικό-κορυφογραμμή Ταϋγέτου-106,6οχλμ. μέχρι την 13.00)(18 ώρες).

-Τερματισμός: Kαλαμάτα, εντός 24 ωρών, μέχρι τις 19.00.

Ενδεχομένως να δοθεί μικρή παράταση μισης ώρας, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

H Oργανωτική Επιτροπή όμως φέρει το δικαίωμα και σε άλλους σταθμούς να διακόψει τον αγώνα ενός αθλητή, αν έχε ξεπεράσει κατά πολύ το χρονικό όριο προσέλευσής του σε αυτούς, ανάλογα με την κρίση της.

3)Όλοι οι αθλητές που το επιθυμούν μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους είδη στο πούλμαν της διοργάνωσης, τα οποία αντικείμενα θα τα βρουν στον τερματισμό τους στην Καλαμάτα. Οι αθλητές με το που τερματίσουν στην Καλαμάτα θα βρουν τα πράγματά τους να τους περιμένουν! Το πούλμαν της διοργάνωσης θα φτάσει στην Καλαμάτα το πολύ στις 09.00.

4)Πίσω από τον τελευταίο αθλητή θα υπάρχει όχημα της διοργάνωσης – σκούπα – γραμματεία κλεισίματος σταθμών. Το εν λόγω όχημα θα παίρνει τους αθλητές που θα εγκαταλείπουν και θα τους διεκπεραιώσει ως εξής:

-αν οι αθλητές εγκαταλείψουν μέχρι την Σπάρτη(80ο χλμ.), θα διεκπεραιωθουν στο πούλμαν της διοργάνωσης όπου θα είναι σταθμευμένο στην Σπάρτη, και θα τους διεκπεραιώσει στον τερματισμό(Καλαμάτα) αφού κλείσει ο συγκεκριμένος σταθμός τη Σπάρτης.

-αν οι αθλητές εγκαταλείψουν μετά τη Σπάρτη θα μεταφερθούν με όχημα της διοργάνωσης (σκούπα) κα θα φθάσουν στη Καλαμάτα με το τερματισμό του τελευταίου αθλητή(στο τέλος του αγώνα)

5)Μπορείτε να αφήσετε προσωπικά σας είδη ή είδη ανεφοδιασμού σε οποιονδήποτε από τους 27 σταθμούς του αγώνα! Άνθρωποι της διοργάνωσης θα υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς – πλην ενός αυτού που είναι στο 70ο χλμ. (σταθμός Νο15). Επίσης ότι αφήσετε στους σταθμούς που δεν το χρειάζεστε θα φτάσει στην Καλαμάτα, στον χώρο τερματισμού, με το όχημα – σκούπα!

6)Με την εκκίνηση στις 19.00 το βράδυ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΦΑΚΟ ΚΕΦΑΛΗΣ και αντανακλαστικά πρόσθετα επιθέματα, σε διάφορα σημεία του σώματός τους, που θα κρίνουν οι ίδιοι, προκειμένου να γίνονται αντιληπτοί από τα διερχόμενα οχήματα! Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής γίνει αντιληπτός να μην φέρει ΦΑΚΟ ΚΕΦΑΛΗΣ, θα του γίνει σύσταση από την οργανωτική επιτροπή! Αν ο ίδιος αθλητής ξαναεπισημανθεί να υποπέφτει στην ίδια παράλειψη, θα ακυρωθεί από την συνέχεια του αγώνα!

7)Όποιος αθλητής επιθυμεί μπορεί να φέρει δικό του συνοδό, με δικό του όχημα. Οι συνοδοί μπορούν να κινούνται πάνω στην διαδρομή ΑΛΛΑ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΟΥΣ επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους σταθμούς ανεφοδιασμού! Εκεί μπορούν να δώσουν ότι επιθυμούν στον αθλητή που θα συνοδεύουν και να πάρουν από τον εν λόγω πίσω, κάτι που ο ίδιος δεν επιθυμεί να φέρει πάνω του. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής γίνει αντιληπτός να ανταλλάσσει αντικείμενα με τον συνοδό του, εκτός των σταθμών ανεφοδιασμού, θα του γίνεται σύσταση. Αν ο ίδιος αθλητής ξαναεπισημανθεί να υποπέφτει στην ίδια παράλειψη, θα ακυρωθεί από την συνέχεια του αγώνα!

8)Η συνοδεία αθλητών από δικούς τους ανθρώπους, που δεν παίρνουν μέρος στον αγώνα, είτε με τα πόδια, είτε με κάποιο όχημα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ! Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής γίνει αντιληπτός να συνοδεύεται από κάποιον δικό του άνθρωπο πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα του γίνεται σύσταση. Αν ο ίδιος αθλητής ξαναεπισημανθεί να υποπέφτει στην ίδια παράλειψη, θα ακυρωθεί από την συνέχεια του αγώνα! Κάποιος συνοδός μπορεί για κάποια λίγα εύλογα μέτρα, να συνοδεύσει τον αθλητή του, πριν από κάποιον σταθμό, και κατά την αποχώρησή του από αυτόν.

9)Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΧΗΜΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ! ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ, ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΞΑΝΑ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

10) Οι δρομείς συμμετέχουν στον Αγώνα με προσωπική τους ευθύνη και πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιατρική κάλυψη που τους προσφέρεται δεν είναι δυνατή σε όλα τα σημεία της διαδρομής ούτε και σε οποιαδήποτε ώρα.

11) Οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο σημείο εκκίνησης του Αγώνα στην κεντρική πλατεία Τριπόλεως(πλατεία Άρεως) μέχρι ( 30’ ) πριν από την καθορισμένη ώρα για την εκκίνηση για να γίνει η καταγραφή των συμμετεχόντων. Αργοπορία στην προσέλευση επιφέρει τον αποκλεισμό του Αθλητή.

12) Οι Αθλητές πρέπει να φέρουν στο στήθος και στην πλάτη τον αριθμό τους, σε εμφανές σημείο το όνομα και την εθνικότητά τους.Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό του αθλητή. Αυτά τους παραδίδονται από την Οργανωτική Επιτροπή.

13) Αν κριθεί απαραίτητο, οι Αθλητές μπορούν να δεχθούν ιατρική βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο του Αγώνα καθώς και βοήθεια από τους Οργανωτές. Η οποιαδήποτε χορήγηση φαρμάκων επιφέρει τον αποκλεισμό του αθλητή. Μόνο ο γιατρός αποφασίζει αν ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει τον Αγώνα.

14) Αποκλείονται του Αγώνα Αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών (doping).

15) Οι Αθλητές πρέπει να ακολουθούν την προκαθορισμένη διαδρομή. Αν και για οποιοδήποτε λόγο, παρεκκλίνουν από τη διαδρομή, είναι υποχρεωμένοι, για να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν τον Αγώνα, να επιστρέψουν στο τελευταίο Σημείο Ανεφοδιασμού από όπου πέρασαν πριν την παρέκκλισή τους (και όχι στο σημείο από το οποίο παρέκλιναν από τη διαδρομή τους). Στην περίπτωση αυτή και μόνο, ο υπεύθυνος του Αγώνα κρίνει εάν η απόκλιση του δρομέα περιείχε δόλο. Σε αυτή τη περίπτωση ο αθλητής αποκλείεται από τον αγώνα. Η μεταφορά του Αθλητή γίνεται από υπεύθυνο του αγώνα και μόνο.

16) Οι Αθλητές οφείλουν να επιδεικνύουν άψογη συμπεριφορά, σεβασμό προς το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό ιδεώδες.

17)Οι Αθλητές έχουν το δικαίωμα να φέρουν μαζί τους, μέσα αναπαραγωγής μουσικής κατά την διάρκεια του αγώνα, αρκεί να έχουν και την προσοχή τους ιδιαίτερα αυξημένη, στις ειδικές συνθήκες του αγώνα

18) Ο Αθλητής που επιθυμεί να εγκαταλείψει τον Αγώνα πρέπει να παραδώσει τον αριθμό του στους υπευθύνους του Αγώνα και να υπογράψει το έντυπο εγκατάλειψης στο πλησιέστερο Σημείο Ανεφοδιασμού από του σημείο που εγκατέλειψε.

19) Ο Αθλητής που έχει εγκαταλείψει δεν μπορεί να παραμείνει στη διαδρομή. Πρέπει να μετακινηθεί με τα μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής ή με το όχημα του συνοδού του, που ενδεχομένως έχει!

20) Αθλητής που εγκατέλειψε ή τον ακύρωσε η Οργανωτική επιτροπή, δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει πάλι στην διαδρομή και να τρέχει επ’αυτής! Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη αν ο Αθλητής συνεχίζει τη διαδρομή όταν είναι εκτός χρόνου ή έχει αποκλεισθεί.

21) Οι Αθλητές πρέπει να δώσουν τα στοιχεία του συνοδού τους και τον αριθμό του αυτοκινήτου του όταν θα γίνει η σχετική καταγραφή. Το αυτοκίνητο συνοδείας πρέπει να φέρει τα σήματα που θα τους δοθούν καθώς και το όνομα του Αθλητή που υποστηρίζει.

22) Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να γνωρίζουν του Κανονισμούς του Αγώνα. Οι Αθλητές, οι συνοδοί ή οποιοδήποτε άτομο που συμμετέχει στον Αγώνα, έχει υποχρέωση να ζητήσει από τους υπευθύνους διευκρινήσεις για κάποιο σημείο των Κανονισμών ή οτιδήποτε άλλο αφορά τον Αγώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμιά ευθύνη για ερμηνείες ή πληροφορίες που δεν έχουν γίνει σωστά αντιληπτές και που θα είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Αθλητή από τον Αγώνα.

23) Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να προστατεύουν το περιβάλλον από κάθε είδους ρύπανση.

24) Κάποιος αθλητής έχει δικαίωμα ένστασης μέχρι και την ώρα των απονομών την ημέρα του αγώνα, για κάποιον άλλον αθλητή, που ενδεχομένως υπόπεσε σε κάποιο ολίσθημα. Πέραν της συγκεκριμένης ώρας, καμία άλλη ένσταση δεν θα γίνει αποδεκτή

25)Οι απονομές θα ξεκινήσουν λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο του αγώνα, μετά τις 19.00 της 27ης Οκτωβρίου. Σε κανέναν αθλητή πριν από εκείνη την ώρα δεν θα του δοθεί κανένα έπαθλο

26)Μετά το πέρας όλων των εκδηλώσεων και το φαγητό που θα παρασχεθεί στους δρομείς, το πούλμαν θα αναχωρήσει για την Αθήνα περίπου στις 22.00 με έναν ενδιάμεσο σταθμό στην Τρίπολη, προκειμένου να αφήσει όσους έχουν αφήσει εκεί, τα οχήματά τους!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.