350.000 ευρώ στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

0
καταστροφές Άστρος κακοκαιρία

Χρηματοδοτήσεις, συνολικού ύψους 1.200.000 ευρώ, στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Βόρειας Κυνουρίας, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν στις βασικές υποδομές τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από σχετικά αιτήματα των δήμων.

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, χρηματοδοτούνται ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με 650.000 ευρώ και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με 350.000 ευρώ.

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους δήμους της χώρας που επλήγησαν και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματά τους», αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται, ότι για τον ίδιο σκοπό εγκρίθηκαν τις προηγούμενες ημέρες χρηματοδοτήσεις στους Δήμους Βέλου-Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Άργους-Μυκηνών, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Νέες χρηματοδοτήσεις στους δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Βόρειας Κυνουρίας, για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματά τους. Οι έκτακτες  οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.200.000,00 ευρώ κρίνονται απαραίτητες για τις εργασίες αποκατάστασης των βασικών υποδομών που επλήγησαν.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Δήμους της χώρας που επλήγησαν και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματά τους.

Με χρέωση των αντίστοιχων λογαριασμών του ΥΠΕΣ, που τηρούνται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους κάτωθι λόγους, οι χρηματοδοτήσεις αποδίδονται ως εξής:

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία:

Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Νομός Ευβοίας: 650.000 ευρώ

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Αρκαδίας: 350.000 ευρώ

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία:

Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Νομός Ευβοίας: 200.000 ευρώ

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.