Χορωδία Τρίπολης: 4ήμερο Φεστιβάλ – Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

0

Η Χορωδία Τρίπολης, οργανώνει 4ήμερο Φεστιβάλ -Αφιέρωμα στο συντοπίτη μας, ποιητή-στιχουργό Νίκο Γκάτσο.

Θα είναι ένα τετραήμερο αφιέρωμα, από μέρους τής Χ.Τ. , με την ελπίδα να καθιερωθεί ως ένας μεγάλος πολιτισμικός θεσμός για την πόλη της Τρίπολης, και να λαβαίνει χώρα κατ’ έτος με ποικίλες πολιτισμικές εκδηλώσεις.

Αυτή τη φορά, το έργο του θα τιμηθεί, στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο, τόσο μέσω του Χορωδιακού Τραγουδιού, όσο και μέσω δυο Κοντσέρτων, του 52ου και 53ου, αντίστοιχα, της Χ.Τ. , αλλά και μιας ομιλίας.

Πιο συγκεκριμένα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Εμφανίζονται οι Χορωδίες:

α) Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σαλαμίνας «Ο Απόλλων»

β) Μικτή Χορωδία Λαυρίου (Ε.Ε.Ο.Λ)

γ) Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης και

δ) Μικτή Χορωδία Τρίπολης

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Εμφανίζονται οι Χορωδίες:

α) Μικτή Χορωδία Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία»

β) Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «Ορφεύς»

γ) Χορωδία Καλλιτεχνικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και

δ) Νεανική – Γυναικεία Χορωδία Τρίπολης La Vita

(Η καθεμιά Χορωδία παρουσιάζεται με 25λεπτο πρόγραμμα, το οποίο θα εμπεριέχει, υποχρεωτικά, δυο τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ

α) Ομιλία, για τον Νίκο Γκάτσο, από τον γνωστό ποιητή, συγγραφέα και εκδότη, Γιώργο Χρονά (εκδότη του περιοδικού «Οδός Πανός»

β) Το 52ο Κοντσέρτο της Χ.Τ., με ρεπερτόριο επάνω σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, από τους: Παναγιώτη-Χρήστο Αλουπογιάννη (πιάνο), Θανάση Μουρλά (βιολί) και Άννα- Μαρία Μπιλίδα (φωνή).

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ

Το 53ο Κοντσέρτο της Χ.Τ., με ρεπερτόριο επάνω σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, από τις διακεκριμένες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλλιτέχνιδες, Μαρία Παπαπετροπούλου και Θεοδώρα Μπάκα, πιάνο και φωνή, αντίστοιχα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.