Το Άστρος τίμησε την 195η Επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

0
Άστρος Β΄ Εθνοσυνέλευσης

Mε ξεχωριστή λαμπρότητα το Άστρος τίμησε την Παρασκευή του Πάσχα, όπως έχει καθιερωθεί, την 195η επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

195 χρόνια από τότε που οι εκπρόσωποι του νεοσύστατου ελληνικού κράτους συνήλθαν στο Άστρος και διαμόρφωσαν τον καταστατικό χάρτη, το σύνταγμα που χαρακτηρίστηκε ως “εξαιρετικά πρωτοποριακό για την εποχή του με φιλελεύθερες και δημοκρατικές διατάξεις που εξασφάλιζαν τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη”, όπως τόνισε και ο κεντρικός ομιλητής στη εκδήλωση Δημ. Βερβεσσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που κατάγεται από την περιοχή (Άγιο Ανδρέα).

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος επίσημος εορτασμός της επετείου έγινε στις 14 Απριλίου 1900 ενώ με διάταγμα του 1955 η επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης καθιερώθηκε ως εθνική, τοπική, εορτή.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία , κατάθεση στεφανιών , εκφώνηση του πανηγυρικού ενώ ακολούθησε παρέλαση σχολείων αλλά και παραδοσιακών συλλόγων της Κυνουρίας.

Το βράδυ ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας τίμησε τη μνήμη και την προσφορά του ευεργέτη Δημ. Καρυτσιώτη, με εκδήλωση στο ίδρυμα Ζαφείρη.

Το διήμερο πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Σάββατο βράδυ με φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ενώ

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Βλάσσης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγ. Γιαννακούρας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, συλλόγων και οι κάτοικοι του Άστρους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.