Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2020
Αρχική Κοινωνία Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο

Με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, συναντήθηκαν την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, μέλη του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου και του Διοικητικού  Συμβουλίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία ασκεί παράλληλα και την Προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις των συλλογικών φορέων που εκπροσωπούν τους Αρκάδες, για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τους. Στη βάση αυτή, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις και τις θέσεις τους, οι οποίες αποσκοπούν σε μα ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα επιλύει προβλήματα και θα διευρύνει τις επιλογές των τοπικών παραγωγικών και πολιτιστικών δυνάμεων. Τα ζητήματα αυτά αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά και το καλοκαίρι του 2018 στην Τρίπολη, όπου θα διεξαχθεί το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων, στο οποίο προσκλήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, το θέμα της ανάπτυξης σχετίζεται και με την διοικητική συγκρότηση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αδυναμίες διαχείρισης δυσκολιών που οφείλονται στις ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες της Αρκαδίας ή στην εκπόνηση συνολικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Συζητήθηκαν επίσης ειδικότερα ζητήματα, όπως η προσπάθεια επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, η εξέλιξη των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης, η αξιοποίηση σημείων όπως η λίμνη του Λάδωνα, οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τις ειδικότερες δράσεις στήριξης της περιοχής από το υπουργείο, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής που υλοποιήθηκε τον προηγούμενο χρόνο στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση δήμων με ορεινά χαρακτηριστικά ήταν ένα από τα μέτρα που αξιοποιήθηκαν από αρκετούς δήμους του νομού, ενώ οι θεσμικές παρεμβάσεις που προωθούνται με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να διασφαλίσουν τη δικαιότερη και αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση σε μόνιμη βάση, μεταξύ άλλων και δήμων της Αρκαδίας. Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θεσπίστηκαν για το 2018, αναμένεται επίσης, να επιλύσουν πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, με έμφαση τους δήμους της περιφέρειας.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η ολοκληρωμένη προσέγγιση, αναδεικνύει το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο υποβαθμίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια να αγνοηθούν οι μεσομακροπρόθεσμες επιδράσεις των όποιων παρεμβάσεων. Πρόσθεσε ότι οι υπάρχουσες δυνατότητες επιβάλουν απόλυτα στοχευμένες ενέργειες  και έναν ευρύ διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, την αφύπνιση παραγωγικών δυνάμεων και την πιο ισορροπημένη ανάπτυξη.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να εξεταστούν προσεκτικά οι δυνατότητες συμβολής του Υπουργείου Εσωτερικών στα ζητήματα που παρουσιάστηκαν από το Συμβούλιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

H Ματίνα Τριανταφύλλη από την Τρίπολη υποψήφια σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Υποψήφια σύμβουλος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που διεξάγονται την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, είναι η δικηγόρος Ματίνα Τριανταφύλλη από...

Στηρίζουν τους πλημμυροπαθείς οι οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης

Είδη ρουχισμού και νερό για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής αναμένεται να συγκεντρωθούν από τους οπαδούς του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο του κυριακάτικου αγώνα...

Εορτασμός της 197ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί ο Εορτασμός της 197ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην εκκλησία της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι...

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής ξεκινά την καταγραφή των Αρκάδων στις ΗΠΑ – «Να μετρηθούμε γιατί μετράμε»!

Με πρωτοβουλία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (PanArcadian Federation of America), θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά γενική καταγραφή των Αρκάδων που διαβιούν και εργάζονται στις...