Συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ

0

Συλλαλητήριο κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης, αμέσως μετά τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνει, με σχετική ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι “υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προκάτοχοι της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ” και “πουλάει ολόκληρο το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης, πουλάει τις μονάδες, τα ορυχεία, δίνει προίκα στο κεφάλαιο τη γη των εξαντλημένων ορυχείων, περίπου 50.000 στρέμματα και ανοίγει το δρόμο και για τη λεηλασία των νερών του υδροφόρου ορίζοντα”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης ζει με τον εφιάλτη να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων”, καθώς “πολύ πρόσφατα, κυβέρνηση, Περιφέρεια και ΦοΔΣΑ αποφάσισαν να εγκατασταθεί στην Παλαιόχουνη η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου”, ενώ “στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης έχει αδειοδοτηθεί Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ)”.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.