Σε έναν μήνα οι πρώτοι πρόσφυγες στην Τρίπολη με το πρόγραμμα ESTIA – Υπογράφηκε η σύμβαση

0

Σε έναν μήνα αναμένονται οι πρώτοι πρόσφυγες στην Τρίπολη που θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA.

Η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες υπογράφηκε το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης.

Από  πλευράς δήμου υπέγραψε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Παυλής, ενώ από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών υπέγραψε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα Philippe Lecrerc.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρος και εκπρόσωποι άλλων συναρμόδιων φορέων.

Το πρόγραμμα προβλέπει την φιλοξενία 300 προσφύγων συνολικά, σε 50 διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν για τον σκοπό αυτό.

Η σύμβαση ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2019 με ανανέωση της σύμβασης.

Όπως ειπώθηκε οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην Τρίπολη, είναι οικογένειες από τη Συρία στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί

Οι οικογένειες των προσφύγων θα διαμένουν σε διαμερίσματα και θα υποστηρίζονται για την ομαλή ένταξή τους στην καθημερινή ζωή της πόλης, με τη βοήθεια προσωπικού που θα προσληφθεί για τον σκοπό αυτό.

Η επιλογή των διαθέσιμων διαμερισμάτων που θα ενοικιασθούν, του προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθεί στο πρόγραμμα, η μίσθωση οχήματος για τις ανάγκες μετακινήσεων κ.λπ., θα γίνει με διαγωνιστική διαδικασία μέσω προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση μεταφέρθηκε από το παλαιό Δημαρχείο όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί στο νέο Δημαρχείο, μετά το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα που έγινε μίση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.