Πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Τρίπολη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

0
Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού στην Τρίπολη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ξεκινά από την Παρασκευή 23 Μαρτίου με τον σημαιοστολισμό της πόλης και εκδηλώσεις στα σχολεία.

Η μεγάλη παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 25 Μαρτίου στην οδό Εθνικής Αντίστασης στις 12 το μεσημέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2018.

Ώρα 10:30 π.μ.: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

Ώρα 11:30 π.μ.: Συγκέντρωση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών του μαθητών των σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης και των Προσκόπων και Ελλήνων Οδηγών, με τους καθηγητές τους, drt915, τους δασκάλους και βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση Σημαίας, θα ψαλλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες 24ης και 25ης Μαρτίου 2018 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, των Τραπεζών και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ώρα 7:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 8:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία, σύμφωνα με τις διαταγές της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Ώρα 10:30 π.μ.: Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την κ. Βασιλική Αλεξοπούλου, καθηγήτρια φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Ώρα 11:30 π.μ..: Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελλήνων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Χώρος της παρέλασης, ορίζεται η οδός Εθνικής Αντίστασης.

Μετά το τέλος της παρέλασης, στην πλατεία Άρεως, μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Τρίπολης, θα χορέψουν ελληνικούς χορούς.

Ώρα 18:30: Επίσημη ΥποστολpRή της Σημαίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.