Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας στην Τρίπολη

0
πλατεία

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, γνωστοποιούν, ότι, το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωση για την μετονομασία της Πλατείας Φιλικών Τρίπολης, σε Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γ. Καραγιάννης».

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα.

Την Κυριακή, 16  Σεπτεμβρίου,  στις 11 το πρωί, στον ίδιο χώρο, θα γίνουν οι δράσεις για να τιμηθεί η ημέρα της εθνικής μνήμης, για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας απ’ το Τουρκικό κράτος.

Για την απόφαση αυτή μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στην προσφορά του κ.Γιώργου Καραγιάννη στην περιοχή των Φιλικών, τονίζοντας πως ο Δήμος Τρίπολης «τιμά και δεν ξεχνά» τους πρόσφυγες που έχουν προσφέρει πολλά στην περιοχή και έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αξία τους.

Μήνυμα Δημάρχου Τρίπολης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

«14 Σεπτεμβρίου 1922 – 14 Σεπτεμβρίου 2018 : 96 πικρά χρόνια από τότε που χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1,5 εκατ. άνθρωποι διώχθηκαν για πάντα από τις εστίες τους… Από τότε που ο ελληνισμός ξεριζώθηκε από τη Μικρά Ασία και τα παράλια, μετά από 3000 χρόνια παραδειγματικής παρουσίας στο διάβα του χρόνου…

Η καταστροφή που ακολούθησε, ο ξαφνικός θάνατος του ελληνικού στοιχείου, αποτελεί ακόμα ένα δίδαγμα πως όπως τότε, έτσι και σήμερα δυστυχώς, οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς…

Η 14η Σεπτεμβρίου θα μας υπενθυμίζει πάντα πως η τραγική αυτή σελίδα στην ιστορία του Ελληνισμού δεν λησμονιέται και πως η προσφυγιά δυστυχώς δεν βρίσκεται μόνο στα αφηγήματα… είναι μια πραγματική κατάσταση απόγνωσης, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας ζει ένα νέο μεγάλο κύμα εξόδου από νέους που συνειδητά επιλέγουν το δρόμο της φυγής αλλά ακόμη περισσότερο επειδή η χώρα μας γίνεται καθημερινά γέφυρα διαφυγής και ελπίδας για πρόσφυγες του πολέμου.

Χρέος και καθήκον μας να γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.