Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020
Αρχική Οικονομία Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τις υπερβολικές χρεώσεις των POS

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τις υπερβολικές χρεώσεις των POS

Επιστολή έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Μπουντρούκας, προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με αφορμή τις χρεώσεις για τη χρήση των POS.

H παρέμβαση, κοινοποιήθηκε και στην Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Το σχετικό κείμενο έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θέτουμε υπόψη σας ένα θέμα που έχει αναδειχθεί επανειλημμένως από όλους τους φορείς που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, αλλά και από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα των υπερβολικών χρεώσεων για τη χρήση POS από τις επιχειρήσεις συζητείται εδώ και πολύ καιρό και παρόλα αυτά δεν υπάρχει από την πλευρά των ελληνικών τραπεζών μέχρι σήμερα η δέουσα ανταπόκριση.

Παρά το γεγονός ότι από τις 9/12/2015 έχει καταστεί υποχρεωτικός ο Κανονισμός (ΕΕ) 2015/751 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2015 σχετικά με τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες, που ορίζει ως μέγιστη χρέωση για τις διατραπεζικές συναλλαγές με τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες ποσοστό 0,3% και 0,2% αντίστοιχα, οι ελληνικές τράπεζες επιμένουν να διατηρούν τις υπερβολικές κάθε είδους χρεώσεις που ξεπερνάνε κατά πολύ αυτές τις τιμές.

Για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων μάλιστα (όπως π.χ. τα πρατήρια καυσίμων και τα περίπτερα) οι χρεώσεις αυτές καθίστανται εξοντωτικές.

Δεδομένης της υποχρεωτικής χρήσης POS από τις επιχειρήσεις και της ευρείας πλέον χρήσης των καρτών από τους καταναλωτές για τις καθημερινές αγορές τους, ακόμα και στις πιο μικρές συναλλαγές, το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον άμεσα.

Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες το τραπεζικό σύστημα οφείλει να στηρίζει, οι υψηλές χρεώσεις στις συναλλαγές με POS δεν θα έπρεπε να είναι άλλο ένα «χτύπημα» στην προσπάθεια επιβίωσής τους.

Το θέμα έχει αναδειχθεί εδώ και πολύ καιρό και η αντιμετώπισή του δεν μπορεί να αναβάλλεται άλλο.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση αυτή, γεγονός που θα είναι ωφέλιμο τόσο για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, όσο και για τις ίδιες τις τράπεζες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Στην Τρίπολη ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Τρίπολη θα βρεθεί την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Ο...

Το ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας για την απώλεια του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα...

Πέθανε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ βρισκόταν στην...

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία

Ανακοινώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, μεταξύ αυτών και της Αρκαδίας, για...

Recent Comments