Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ – ΟΓΑ στην Τρίπολη

0

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ στην Τρίπολη, για το αβάσταχτο κόστος των ασφαλιστικών εισφορών, πραγματοποίησε στις 17 Νοέμβρη αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Όπως επισημαίνει η ΟΑΣΠΠ το αβάσταχτο κόστος των ασφαλιστικών εισφορών έχει ως αποτέλεσμα:

  • Να μην μπορεί η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών να καταβάλει έγκαιρα τη μηνιαία εισφορά.
  • Να μην υπάρχει υγειονομική κάλυψη ακόμη και στα παιδιά μας.
  • Να μην μπορεί να βγάλουμε ασφαλιστική ενημερότητα αν δεν προσκομίσουμε μέχρι και την τελευταία μηναία ασφαλιστική εισφορά.
  • Να κινδυνεύουμε με κατασχέσεις χωραφιών και σπιτιών μέσω του ΚΕΑΟ.

Η ΟΑΣΠΠ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ήταν, είναι και θα είναι, απέναντι σε αυτήν την πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις οδηγώντας στην εξαθλίωση τους μικρομεσαίους αγρότες. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία κατάσχεση χωραφιού ή σπιτιού μικρομεσαίου αγρότη. Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στην Πελοπόννησο να μη σκύψουν το κεφάλι. Να οργανωθούν στους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους, σε Επιτροπές Αγώνα, ενισχύοντας το οργανωμένο κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών. Κανένας αγρότης – κτηνοτρόφος μόνος του! Από κοινού πρέπει να δώσουμε τον αγώνα, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Διεκδικούμε:

  1. Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να παρέχεται σε όλους ασφαλιστική κάλυψη για την Υγεία.
  2. Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ. Καμία κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  3. Μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
  4. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ – ΟΓΑ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες μας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.