Ο Γ. Παπαηλιού για την ενίσχυση των δομών υγείας στην Αρκαδία

0
Παπαηλιού διαχωρισμό

Την περαιτέρω ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, καθώς και την ίδρυση σταθμών του ΕΚΑΒ σε ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, ζήτησε-εκ νέου-ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Είπε συγκεκριμένα:

«Ο χωρικός ανασχεδιασμός της 6 ης ΥΠΕ, η οποία που σήμερα καλύπτει ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά, είναι απολύτως αναγκαίος. Θα αποτελέσει θετική κίνηση και, όταν υλοποιηθεί, θα καταστήσει τη διοίκηση των υγειονομικών υπηρεσιών λειτουργική και αποτελεσματική.

Η περαιτέρω ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, σε όλους τους τομείς λειτουργίας του, είναι απαραίτητη, ώστε η πρόσφατα αποφασισθείσα αναβάθμισή του σε νοσοκομείο Α΄ κατηγορίας να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Στα κέντρα υγείας, που εξυπηρετούν τους κατοίκους της υπαίθρου Αρκαδίας, ιδίως σε αυτά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως ενδεικτικά της Γορτυνίας και της Κυνουρίας, εκτός από την έλλειψη αριθμητικά επαρκούς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού και υλικών, υφίσταται και έλλειψη οδηγών των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, χρειάζεται θεσμική συνέργεια με το ΕΚΑΒ, ώστε οι πολίτες που καλύπτονται από αυτά τα κέντρα υγείας να μη αισθάνονται ότι βρίσκονται στο έλεος των αποστάσεων και των καιρικών συνθηκών.

Ο Γιώργος Παπαηλιού, υπενθύμισε, ότι, εδώ και πολύ καιρό, έχει προταθεί η ίδρυση σταθμών του ΕΚΑΒ στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας, σε σημεία που θα επιλεγούν και που θα διευκολύνουν τη μεταφορά ασθενών από τα (απομακρυσμένα) Κέντρα Υγείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και πάντως η δημιουργία κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ.

Η πρόταση επαναφέρεται.

Οι παράμετροι (οικονομική, πρόσληψη ή μετακίνηση προσωπικού) που την δυσχεραίνουν μπορούν να αντιμετωπισθούν, με θετικό τρόπο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.