Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020
Αρχική Κοινωνία Ο Γ. Καμπύλης για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Β. Κυνουρίας: Λογιστική τακτοποίηση...

Ο Γ. Καμπύλης για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Β. Κυνουρίας: Λογιστική τακτοποίηση χωρίς αναπτυξιακό στίγμα

Για έναν προϋπολογισμό «τυπικής λογιστικής τακτοποίησης χωρίς κανένα αναπτυξιακό στίγμα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Καμπύλης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ενώ κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι για άλλη μια χρονιά συνέταξε τον προϋπολογισμό πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς καμία διαβούλευση.

Ολόκληρη η εισήγηση του Γιώργου Καμπύλη

«Σήμερα συζητάμε για τη ψήφιση του έβδομου προϋπολογισμού αυτής της Δημοτικής Αρχής και παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα στον τρόπο σύνταξης και εισαγωγής του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο συνδυασμός μας έχει μια άλλη άποψη μια άλλη πρακτική για το πως θα πρέπει να καταρτίζεται ένας προϋπολογισμός.

Θεωρούμε ότι στην κατάρτιση του προϋπολογισμού θα πρέπει να συμμετέχουν οι διάφοροι φορείς του Δήμου μας καθώς και οι πολίτες.

Ο προϋπολογισμός  πρέπει να αποτελεί προϊόν διαβούλευσης με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, με τους φορείς της περιοχής μας, με τους ίδιους τους πολίτες.

Εσείς με ποιους κάνατε διαβούλευση;

Ακόμα και τη θεσμοθετημένη επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου μας την αγνοείτε και συνεδριάζετε μία φορά το χρόνο επειδή το επιβάλλει ο νόμος. Τον καταρτίζετε μόνοι σας και τον εισηγείστε στην επιτροπή διαβούλευσης απλά ως ενημέρωση χωρίς καμία ουσιαστική συμμετοχή των μελών της στην σύνταξή του.

Προσέξτε σε τι εκτίμηση την έχει ο Δήμαρχος. Το 2017 συνεδρίασε μόνο μία φορά στις 08/12/2017 για την τυπική επικύρωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού.

Το ίδιο συνέβη και σήμερα το πρωί στην οικονομική επιτροπή όπου αντί τα μέλη της να μετέχουν στη σύνταξη του προϋπολογισμού κλίθηκαν μόνο για να ψηφίσουν.

Πού είναι αποτυπωμένες οι προτάσεις φορέων του τουρισμού; Από πότε έχει να συνεδριάσει η επιτροπή τουρισμού του Δήμου μας; Κανένα πλάνο κανένα σχέδιο για την τουριστική προβολή του. Μορφές τουρισμού όπου άλλοι Δήμοι επενδύουν, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, για εσάς αποτελούν άγνωστες λέξεις.

Πού είναι αποτυπωμένες οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Δήμους μας όπως της Έπαυλης του Ηρώδου του Αττικού – Εύα Δολιανών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους παραμένει κλειστό ακόμα. Μόλις προχθές μάθαμε από τον Δήμαρχο ότι απαιτούνται ακόμα ενέργειες από τον Δήμο.

Πού είναι οι προτάσεις των φορέων για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα. Ποιο είναι το πλάνο σας για την ανάπτυξη του Γεωργικού κλάδου του σημαντικότερου πλέον για την οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Είστε η Δημοτική αρχή που ήρθε στην εξουσία κατηγορώντας τις προηγούμενες για ανεπάρκεια στην επίλυση του προβλήματος στέγασης των υπηρεσιών του δήμου και αντί να δώσετε λύση, καθώς δεν βλέπουμε καμία πρόβλεψη και καμία εγγραφή στον προϋπολογισμό, αυξήσατε τα ακίνητα που νοικιάζει ο Δήμος και κατ΄ επέκταση τις δαπάνες.

Καμία πρόβλεψη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσία του Δήμου μας.

Μιλάμε για ένα προϋπολογισμό τυπικής λογιστικής τακτοποίησης χωρίς κανένα αναπτυξιακό στίγμα.

Δύο στοιχεία καταδεικνύουν «την σοβαρότητα» με την οποία αντιμετωπίζετε την σύνταξη του προϋπολογισμού.

Η απόλυτη έλλειψη διαβούλευσης και η καθυστερημένη κατάθεση του.

Έχετε επιλέξει από την αρχή της θητείας σας να προχωράτε μόνοι, να αποφασίζετε μόνοι.

Κύριοι συνάδελφοι της Δημοτικής Αρχής σας έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις. Σε όλους τους σύγχρονους Δήμους, όπως αρέσκεται να αποκαλεί ο Δήμαρχος τον Δήμο μας, οι εξελίξεις τρέχουν οι προϋπολογισμοί του μέλλοντος δεν μπορούν να καταρτίζονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Όλες οι σύγχρονες Δημοτικές Αρχές ανοίγουν τις πόρτες τους, ανοίγουν τις διαδικασίες προκειμένου όλο και περισσότερο οι πολίτες να συμμετέχουν σε αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους. Εσείς επιλέγετε να παίρνετε τις αποφάσεις μεταξύ σας, έχετε μείνει πίσω κύριοι σε πρακτικές παλιές, αναχρονιστικές.

Ο εκάστοτε προϋπολογισμός απεικονίζει τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, ζητούμενο αποτελεί εάν και σε τι βαθμό υλοποιούνται τα έργα που περιγράφονται ώστε να μην αποτελούν απλές εξαγγελίες έργων. Την ευθύνη υλοποίησης του προϋπολογισμού έχει η Δημοτική Αρχή, ελπίζω όταν θα κάνουμε απολογισμό του 2018 να έχει υλοποιηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που προβλέπει ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται.

Εμείς δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε τέτοιες αναχρονιστικές διαδικασίες. Δεν ψηφίζουμε τους κωδικούς των εξόδων που αναφέρονται σε δράσεις εκτός του τεχνικού προγράμματος για τους οποίους θα τοποθετηθούμε όταν τα θέματα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Ψηφίζουμε τα έσοδα του προϋπολογισμού καθώς και τις μισθολογικές δαπάνες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ήττα στις καθυστερήσεις για τον Αστέρα 2-1 από τον Ολυμπιακό

Ο Αστέρας Τρίπολης κόντευε να σοκάρει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, καθώς στο 92΄ το σκορ ήταν 1-1 (18΄ Καμαρά - 67΄ Τόνσο), αλλά στο...

Η Τρίπολη τίμησε τον σπουδαίο κινηματογραφιστή Γιώργο Καραγιάννη

Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και μετονομασία της πλατείας Φιλικών, τιμώντας τον Γιώργο Καραγιάννη,...

H Ματίνα Τριανταφύλλη από την Τρίπολη υποψήφια σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Υποψήφια σύμβουλος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που διεξάγονται την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, είναι η δικηγόρος Ματίνα Τριανταφύλλη από...

Γ. Καμπύλης: Απαντήστε επί της ουσίας κ. Δήμαρχε

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Βόρειας Κυνουρίας με επικεφαλής τον Γιώργο Καμπύλη αναφέρει τα...