Ο Γιώργος Παπηλιού για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στον τουρισμό

0

Στην ημερίδα του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, το Σάββατο (9/12) με θέμα «Προσβασιμότητα για όλους, τουρισμός για όλους», συμμετείχε ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παπαηλιού είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της ελληνικής οικονομίας. Αυτό ισχύει και για την οικονομία της Πελοποννήσου, χάρη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, την ανόθευτη φύση, το φυσικό κάλλος, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα πρέπει και μπορούν να μετασχηματισθούν σε πολιτικές, που να τα αναδεικνύουν, να τα συνδέουν μεταξύ τους και να τα υλοποιούν στην πράξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η «προσβασιμότητα» των ατόμων με αναπηρία στις δραστηριότητες του τουρισμού και η ισότιμη απόλαυση των καρπών-των ωφελειών που προκύπτουν από αυτόν, αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση, προκειμένου να είμαστε πολιτισμένη κοινωνία, και όχι απλά να χαρακτηριζόμαστε ως τέτοια.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπως αυτή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, αναπτύσσουν την προβληματική, αναδεικνύουν την ευθύνη της πολιτείας και ευαισθητοποιούν τους πολίτες, ώστε να συμβάλλουν, μέσω πολυεπίπεδων δράσεων, στην ομαλή ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Ο πρόσφατα ψηφισθείς Ν. 4488/2017 αποτελεί τη βάση και δίδει κατευθύνσεις προς όλους τους αρμόδιους αποδέκτες, το κεντρικό κράτος, την περιφερειακή και δημοτική αυτοδιοίκηση, το αναπηρικό κίνημα και τους κοινωνικούς φορείς, να εφαρμόσουν όλες εκείνες τις πολιτικές που κατατείνουν στην ισότιμη λειτουργία των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.