Ο Γιώργος Δέδες υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για τον ΣΥΡΙΖΑ

0
Γιώργος Δέδες

Ο Γιώργος Δέδες θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό προέκυψε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιώργος Δέδες είναι γενικός γραμματέας Υποδομών στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από τον Μάρτιο του 2015

Στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές το 2010, εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ενώ στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές του 2014 ηγήθηκε ψηφοδελτίου και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία».

Γεννήθηκε στην Κόρινθο. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 1991 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, με κύριο αντικείμενο τη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών οικοδομικών έργων, αρχικά στην Πάτρα και στην συνέχεια στην Κόρινθο, όπου κατοικεί μόνιμα μέχρι σήμερα. Στην διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ειδικεύτηκε σε θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Ανασυγκρότησης, ενώ συμμετείχε σε μεταπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών, για ζητήματα Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εκτός από τον Γιώργο Δέδε για την Πελοπόννησο, την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισαν επίσης η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επίσης, ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Κωνσταντίνος Κατσιμίγας για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.