Νέες αποκαλύψεις: «Πόσο κοστίζει τελικά η Διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας;»

0
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας Καμπύλης διαχείριση απορριμμάτων καταγγελίες

Σε νέες αποκαλύψεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την ανάθεση του έργου σε ιδιώτες από την δημοτική αρχή, προέβη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Γιώργο Καμπύλη.

Μετά τη συνεδρίαση του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου για το 2018 η δημοτική παράταξη εξέδωσε ανακοίνωσε αναφέροντας τα εξής:

«Ήρθε προς ψήφιση το θέμα για την κομποστοποίηση Αστικών Στερεών Αποβλήτων και την ανάθεσής της σε τρίτους.

Ύστερα από τόσα χρόνια μάθαμε τελικά πως την Δημοτική αρχή δεν την απασχολεί το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά μόνο να κάνει η ίδια διαχείριση. Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας πως η Δημοτική Αρχή κάνει διαχείριση πληρώνοντας ο Δήμος και κατ’ επέκταση οι Δημότες στον ανάδοχο το ποσό των 80,60€ τον τόνο, το ρεύμα για την λειτουργία της μονάδας διαχείρισης, το νερό που απαιτείται για την λειτουργία της μονάδας, το κόστος ζυγίσεως των απορριμματοφόρων, παρέχει στον ιδιώτη κλαρκ, κλαδοτεμαχιστή και μόλις προχθές μάθαμε πως του παρέχει και ένα φορτηγό του οποίου τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια πληρώνουμε όλοι εμείς. Τον δεματοποιητή τον παρέχει δωρεάν ο Δήμος ύστερα από την παραχώρηση της Περιφέρειας.

Για άλλη μια φορά όπως και στην αποκομιδή των απορριμμάτων επιλέγετε την ανάμειξη του Δήμου σε μια υπηρεσία που έχετε αναθέσει σε ιδιώτη. Η παράταξή μας έχει τονίσει επανειλημμένως πως διαφωνεί με την πρακτική της Δημοτικής Αρχής να εμπλέκει τον Δήμο σε υπηρεσίες που έχει αναθέσει σε ιδιώτες. Τελικά τι πληρώνουμε στον ιδιώτη; Και πέραν όλων αυτών ο ιδιώτης εκμεταλλεύεται όλο το ανακυκλώσιμο υλικό που προκύπτει από την διαχείριση.

Πόσο πληρώνουμε τελικά την διαχείριση των απορριμμάτων κύριε Δήμαρχε;»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.