Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Μεγαλόπολης για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

0
πώληση μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολη

Με μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και έξω από το υπουργείο Ενέργειας απαντά η Συντονιστική Αγωνιστική Επιτροπή Μεγαλόπολης, στην απόφαση της Κυβέρνησης να πωλήσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στη μία το μεσημέρι, την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την ηγεσία του Υπουργείου

Η Συντονιστική Επιτροπής της Μεγαλόπολης, γνωστοποιεί, ότι θα δρομολογήσει λεωφορεία από Μεγαλόπολη και Τρίπολη για την Αθήνα και καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες, να δηλώσουν συμμετοχή στα σωματεία τους και στο δημαρχείο της Μεγαλόπολης.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 9.30 το πρωί απ’ την κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης και στις 10, έξω απ’ τα κτίρια του ΟΣΕ της Τρίπολης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24-11-2017

ΌΧΙ στο ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ

Η Κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ και ειδικότερα τις Μονάδες 3η και 4η στην Μεγαλόπολη και την Μονάδα Μελίτη Ι και τη άδεια κατασκευής της Μελίτη ΙΙ στην Φλώρινα.

Για την Μεγαλόπολη και την Φλώρινα η πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα των ορυχείων και των Μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη που θα οδηγήσει σε μαρασμό και ερημοποίηση των περιοχών αυτών.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ και δεν πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση της πώλησης.

– Να μην ξεπουληθεί άλλη μια Δημόσια Επιχείρηση που χτίστηκε με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.
– Να μη ζήσουμε δραματική αύξηση της τιμής του ρεύματος όπως έγινε και σε άλλες χώρες που ιδιωτικοποιήθηκε η ηλεκτρική ενέργεια.
– Να μην θυσιαστεί άλλο ένα κοινωνικό αγαθό και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών.
– Να μην εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εξαντλημένων ορυχείων στις περιοχές εξόρυξης.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και των Μονάδων της.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουμε παράσταση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας (Μεσογείων 119) την ώρα που θα υπάρχει συνάντηση των εκπροσώπων
των θεσμών με τον Υπουργό.

Θα δρομολογηθούν λεωφορεία από Μεγαλόπολη και Τρίπολη για την Αθήνα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους και τους πολίτες να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα Σωματεία και στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης (στο ισόγειο).

Αναχώρηση: Τρίτη 28 Νοεμβρίου

από Μεγαλόπολη στις 9:30 το πρωί (από Κεντρική Πλατεία).
από Τρίπολη στις 10:00 το πρωί (από ΟΣΕ).

Δηλώσεις Συμμετοχής: Τηλ.: 2791360280, 6947773366, 6937052880, 6937055460, 6944614852.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.