«Θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζουν συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες στην Τρίπολη

0
Αλέξη Τσίπρα

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μετά και την οριστικοποίηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τρίπολη στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Πελοπόννησο το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου.

Συνδικάτα, φορείς, συλλογικότητας, αυτοδιοικητικές παρατάξεις και οργανώσεις πολιτών ετοιμάζονται και οργανώνονται για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων εκείνο το διήμερο στην Τρίπολη.

Μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ανοικτή Σύσκεψη με την συμμετοχή όλων για την καλύτερη οργάνωση και την οριστικοποίηση των δράσεων για την «υποδοχή» του Πρωθυπουργού.

Σχετική ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τρίπολη εξέδωσε η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Αρκαδίας».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Η παρουσία του πρωθυπουργού και σύσσωμου σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου στο επικείμενο περιφερειακό συνέδριο στην Τρίπολη για την «Ανάπτυξη», με τα γνωστά σχέδια επί χάρτου και τις υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια, δεν μπορεί παρά να είναι προκλητικές για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής μας.

Όπως στις υπόλοιπες Περιφέρειες στις αντίστοιχες φιέστες, η αντίδραση της κοινωνίας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των «θεσμών», υπήρξε έντονη & καταδείχθηκε με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις εργαζομένων και πολιτών, έτσι και στην Τρίπολη στις 26 & 27 Φεβρουαρίου πρέπει ο Πρωθυπουργός να λάβει το μήνυμα της αγανάκτησης και της αντίστασης, της οργής και της αντεπίθεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για ποια ανάπτυξη κάνουν λόγο όταν οι εργαζόμενοι είναι γονατισμένοι, η νεολαία ξεριζωμένη, η χώρα πλήρως υποδουλωμένη, ο εθνικός πλούτος δεσμευμένος για 99 χρόνια προς εκποίηση ;

Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη έρχονται να μιλήσουν την ώρα που οδηγούν στη διάλυση τη ΔΕΗ και προχωρούν στην πώληση σε ιδιώτες τις 2 λιγνιτικές Μονάδες μαζί με τα ορυχεία στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης ;

Για ποια ανάπτυξη θα μας μιλήσουν όταν έχουν παραδώσει τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο ;

Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη έρχονται να μιλήσουν όταν η περιφέρειά μας είναι απ’ τις πρώτες σε ποσοστά ανεργίας και φτώχειας σε ολόκληρη την Ευρώπη ;

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν η Παιδεία, η Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια ξηλώνονται συστηματικά, θεωρούνται περιττό κρατικό έξοδο που πρέπει να μπει στη μέγγενη των πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% ;

H «ανάπτυξη» τους στηρίζεται πάνω στα συντρίμμια της πολιτικής τους, βασίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και την υποαπασχόληση, στην κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην ελαστική και «μαύρη» εργασία, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου, στους πλειστηριασμούς και τη φορολεηλασία, στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

 ΚΑΛΟΥΜΕ την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στην Τρίπολη στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο σε ανοικτή Σύσκεψη σωματείων, κοινωνικών συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικών κινήσεων και πολιτών, για την οργάνωση κινητοποίησης κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη στις 26 & 27/2.

 Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στην «ανάπτυξή» τους. Ο λαός δεν γίνεται συνέταιρος ή συναυτουργός της αντικοινωνικής πολιτικής των μνημονίων και της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.