Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής ξεκινά την καταγραφή των Αρκάδων στις ΗΠΑ – «Να μετρηθούμε γιατί μετράμε»!

0
Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής

Με πρωτοβουλία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (PanArcadian Federation of America), θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά γενική καταγραφή των Αρκάδων που διαβιούν και εργάζονται στις Η.Π.Α καθώς και των αποδήμων αρκαδικής καταγωγής που επαναπατρίστηκαν στην γενέτειρα.

Η απογραφή θα υλοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, και θα ξεκινήσει επίσημα με μια λαμπρή εορταστική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Metropolitan Club, στη Ν. Υόρκη.

Σημειώνεται ότι η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής συμπληρώνει στις 22 Απριλίου 2018, τα 87 χρόνια συνεχούς προσφοράς στους Αρκάδες των ΗΠΑ και της γενέτειρας, έχοντας συμβάλλει στη σύσφιξη των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, την προώθηση των ιδανικών του Ελληνισμού, τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενεργό στήριξη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Σημαντικός είναι ο ρόλος της Ομοσπονδίας επίσης, στην ενίσχυση της δράσης φιλανθρωπικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Η απογραφή έχει την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Δημήτριου.

Το έργο της γενικής απογραφής αποδήμων Αρκάδων στις ΗΠΑ, αποτελεί όραμα του προέδρου της Pan Arcadian Federation of America, Ανδρέα Παπαντωνίου, ο οποίος πιστεύει ότι όχι μόνο είναι χρήσιμη αλλά και αναγκαία.

Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Ανδρέας Παπαντωνίου (δεξιά) με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ (κέντρο) και τον κ. Σωτηρόπουλο (δεξιά)

Σε δήλωσή του, αναφέρει: «Η αρκαδική οικογένεια έχει χρέος να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Οφείλουμε να γνωρίσουμε και να αναγνωρίσουμε τον κάθε συμπατριώτη μας, μέλος ή μη της Pan Arcadian Federation of America, αφού πλέον φτάσαμε στην τέταρτη γενιά και είμαστε πάρα πολλοί. Θα ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και θα ενεργοποιήσουμε την δυναμική μας σε δράσεις που θα αποβούν σε όφελος των δύο χωρών που θεωρούμε πατρίδες μας και αγαπάμε».

Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Οργάνωσης της γενικής απογραφής, είναι ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος της Pan Arcadian Federation of America στην Ελλάδα, Φίλιππος Σωτηρόπουλος.

Φίλιππος Σωτηρόπουλος
Ο κ. Φίλιππος Σωτηρόπουλος

Open Ceremony: Friday, April 20, 2018 at 06:30pm, Metropolitan Club New York // Doors open at 06:00pm.
■ HONORARY COMMITTEE

H.E Archbishop Demetrios – Geron of America

His Eminence Metropolitan Nathanael
Metropolitan of the Metropolis of Chicago

Fr. Nicholas J. Greanias – Greek Orthodox Metropolis of Chicago
Foreign Service officer USA Department of State (ret.)

Eleni Tsakopoulos Kounalakis
Former United States Ambassador

Hon. Charles Petros Kocoras
Senior United States Federal Judge

Eleni Bousis
Chairman of The Hippocratic Cancer Research Foundation and the Greek American
Rehabilitation Centre

Jim Logothetis , Partner Ernst & Young
Vice Chairman Leadership 100 and Board Chairman of the Hellenic American Academy

Hon. James K. Booras
Circuit Court Judge

Tom Sianis
Circuit Court Judge (elect)

Dr. Spyros Mezitis MD-PhD
President of the Hellenic Medical Society USA & Canada

Dr. George Tsoulias MD-PhD
Past President of the Hellenic Medical Society

George Tselos
Supervisory Archivist Ellis Island Museum

Renne Pappas
Consultant and Public relations executive

Past Presidents of Pan Arcadian Federation of America
Dr. James G. Kallins MD, George Toubekis, Fotis Kokosoulis, Gregory Roumbos, George K. Sourounis, Christos Vournas, Alex L. Rigopoulos, Dimitrios Karalekas, Panagiotis I. Evangelou, Demetrios A. Filios, Angelos Potakis, George N. Reveliotis, Kostas Kapogiannis.

Pan-Arcadian Federation of America
Founded in New York 1931

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.