Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το Λύκειον Ελληνίδων Τριπόλεως για το 1821

0
Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας για το 1821 (1)

Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το Λύκειον Ελληνίδων Τριπόλεως σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν για τον εορτασμό της επετείου του 1821, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Ομιλητής της εκδήλωσής μας θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομος που θα αναπτύξει το θέμα : « Η εκκλησία και το θαύμα του 1821»

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με χορούς και τραγούδια οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών και του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης.

Η αφίσα της εκδήλωσης

Το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολη

Το Λύκειον των Ελληνίδων Τριπόλεως, αποτελεί παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών, που ιδρύθηκε το 1911 από την πρωτοπόρο του γυναικείου φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, Καλλιρόη Παρρέν, με στόχο την αναζωογόνηση και διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων.

Η ύπαρξη του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως (από το 1968) στηρίζεται αμιγώς στην εθελοντική εργασία και προσφορά, με σημαντικό τομέα της δραστηριότητός του να αποτελεί το εκπαιδευτικό του έργο. Σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί και να δοθεί συνέχεια σε αυτή τη λαϊκή ομορφιά της Πατρίδας μας, οι Παραδοσιακοί Χοροί που διδάσκονται μεταδίδονται αυτούσιοι και αυθεντικοί όπως παραδόθηκαν από τους προγενέστερους, χωρίς νεωτεριστικά τερτίπια και εντυπωσιασμούς. Η γνώση πλέον πηγάζει από τη συνεργασία με πολλούς ανά την Ελλάδα συλλόγους, από τη διαρκή επικοινωνία με φορείς που ερευνούν κατά τόπους το αντικείμενο, καθώς και από την κατ’ ιδίαν έρευνα.

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως έχει χορέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό όπως Ολλανδία, Λιβύη, Η.Π.Α., Γερμανία, Κύπρο, Ελβετία, Αίγυπτο, Ιταλία, Καναδά, Ρουμανία.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ιματιοθήκη του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως, η οποία διαθέτει σημαντικό αριθμό παραδοσιακών φορεσιών (αυθεντικών και πιστών αντιγράφων) όχι μόνο από τον τόπο μας αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, και συνεχώς εμπλουτίζεται.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.