Εθελοντική αιμοδοσία σε Τρίπολη και Άστρος από τον Σύλλογο «Άξιον Εστί»

0
Άξιον Εστί Άστρος

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας «Άξιον Εστί» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Άστρος την 26η Σεπτεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του ΙΝ Αποστόλου Παύλου από ώρες 12:00 έως 18:00.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και ιδρυτής του συλλόγου «Άξιον Εστί», Γιώργος Παναγούλης:
«Ο σύλλογος έχει γράψει σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια τη δική του ιστορία, μιλάμε για ένα σύλλογο ο όποιος έχει βοηθήσει πάνω από 4000 παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις. Αυτή τη φορά ξεκινάμε και τον δεύτερο στόχο μας που είναι ο μυελός των οστών. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός στόχος, γιατί με τον μυελό μπορείς να σώσεις έναν άνθρωπο.

Αυτό που θέλω να πω είναι να μην φοβούνται οι άνθρωποι να έρθουν να δώσουν αίμα δεν είναι δύσκολο. Θα δώσουν λίγο αίμα και θα σώσουν τρία παιδιά».

Προηγήθηκε διήμερη αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο του ΙΝ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη

Το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Παυλής ο οποίος δήλωσε:

Δεν ήταν δυνατόν ο Δήμαρχος της Τρίπολης να απέχει από μία τέτοια προσπάθεια.

Είναι μια προσπάθεια που γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και προσφέρει τόσα πολλά σε μικρά παιδιά.

Δουλειά του είναι να συμμετέχει πάντοτε εκεί που πραγματικά αξίζει τον κόπο, σηματοδοτώντας με τη δική του παρουσία και δίνοντας το παράδειγμα στους συμπολίτες του προκειμένου να πάρουν κι εκείνοι την απόφαση και να έρθουν να δώσουν αίμα.

Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και κανένα πρόβλημα. Όλοι πρέπει να έρθουν και ειδικότερα οι γονείς. Γιατί δίνοντας μία φιάλη αίμα σώζονται πραγματικά τρία παιδιά.

Θέλω να συγχαρώ το σωματείο «Άξιον Εστί» και συγκεκριμένα τον πρόεδρό του, ο οποίος έχει υπερβάλει τον εαυτό του με όσα προσφέρει.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που έχουν έρθει σήμερα και μέχρι τώρα αλλά και αυτούς που πρόκειται να έρθουν στη συνέχεια μέχρι το βράδυ αλλά και αύριο.

Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας για έναν τόσο σημαντικό σκοπό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.