Διαχωρισμό του δήμου Γορτυνίας ζητά ο Γιώργος Παπαηλιού

0
Παπαηλιού διαχωρισμό

Τον διαχωρισμό του δήμου Γορτυνίας ζήτησε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής (5.3.2019) για την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον επανακαθορισμό των διοικητικών ορίων, τεσσάρων νησιωτικών Δήμων και ενός της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Αφού άνοιξε το θέμα, με την τροπολογία για την αλλαγή των διοικητικών ορίων συγκεκριμένων δήμων, θα έπρεπε να περιλάβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Αναφέρομαι στο Δήμο Γορτυνίας, ένα Δήμο τεράστιας έκτασης, με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, γηρασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη. Ο Δήμος Γορτυνίας ίσως θα έπρεπε να διαχωριστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η λειτουργία του. Το θέμα έχει τεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Πάντως, βάσει αυτών, προσδοκάται βάσιμα ότι η σύσταση της Επιτροπής Επανεξέτασης της Διοικητικής Διαίρεσης ΟΤΑ Α΄ βαθμού ως γνωμοδοτικού οργάνου προς το ΥΠΕΣ, που προβλέπεται στην τροπολογία, θα επιτρέψει στο μέλλον την επανεξέταση των διοικητικών ορίων του Δήμου Γορτυνίας για την προσφορότερη και αποτελεσματικότερη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.