Γ. Καμπύλης: Απόκρυψη στοιχείων και πρόστιμο 300.000€ για παρατυπίες στο νέο λιμάνι Π. Άστρους

0
Γιώργος Καμπύλης

Με καθυστέρηση ενός έτους, την Παρασκευή, 13/6/2018, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Απολογισμό-Ισολογισμό έτους 2016, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Παράταξης Μείζονος Αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Γιώργο Καμπύλη.

Καταγγέλλοντας την διαδικασία ως εκπρόθεσμη, μη σύννομη με τις διατάξεις των νόμων που αναφέρονται στην έγκριση των απολογισμών και εκτός κάθε θεσμικού ορίου, ο κ. Καμπύλης και η παράταξή του δεν συμμετείχαν στη συζήτηση και αποχώρησαν.

Ωστόσο στη σύντομη τοποθέτησή του ο Γιώργος Καμπύλης αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με το έργο στο λιμάνι Παραλίου Άστρους και τις παρατυπίες που έχουν καταλογισθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του κράτους.

«Ο Δήμος μας χρεώθηκε 300.000€ και όλοι οι Δημότες πληρώνουμε 25.000€ το μήνα για τις μη σύννομες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσης για το υπόλοιπο ποσό» τόνισε ο Γιώργος Καμπύλης.

Παράλληλα προέβη σε δημόσια καταγγελία λέγοντας ότι εδώ και 4 μήνες  ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη έχουν ζητήσει την χορήγηση όλων των στοιχείων γύρω από την υπόθεση και δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.  «Κρύβετε στοιχεία κύριε Δήμαρχε;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμπύλης αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από την Δημοτική Αρχή.

Όλη η τοποθέτηση του Γιώργου Καμπύλη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

«Σήμερα, 13/07/2018 καλούμαστε να συζητήσουμε και να εγκρίνουμε τον ισολογισμό-απολογισμό του έτους 2016, ακούγεται σαν αστείο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής η οποία με καθυστέρηση ενός έτους πέρα από κάθε νομιμότητα καλή το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τον απολογισμό του 2016.

Έναν απολογισμό που σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και την καθυστέρηση με την οποία η Δημοτική Αρχή εισάγει τους απολογισμούς προς συζήτηση, θα είναι ο τελευταίος της απολογισμός.

Στα μέσα του καλοκαιριού και ενώ δεν έχουμε δει κάποιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων συζητάμε για τον απολογισμό του 2016…

Έναν φτωχό απολογισμό χωρίς έργα ουσίας και προοπτικής για την εξέλιξη του Δήμου μας. Έναν απολογισμό με αυξημένα τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας κατά 15% και τις απαιτήσεις κατά 24%. Μία χρήση κατά την οποία τα έσοδα από επιχορηγήσεις αυξήθηκαν όμως έκλεισε με έλλειμμα -415.737,38€. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει τα αποτελέσματα  χρήσεως για την χρήση του 2016, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είναι αρνητικά. Η διαχείριση σας δαπάνησε -415.737,38€ το 2016 περισσότερα από τα έσοδα. Όπως αναφέρει και η αναλυτική έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή ζημιές κλειόμενης χρήσης, μαζί με φόρους, -445.447,82€ συν τις ζημιές της προηγούμενης – 85.870,40€, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, Έλλειμμα -531.318,22€ για το έτος 2016.

Το νέο κρίσιμο για το μέλλον και την επιβίωση του Δήμου στοιχείο που προσέθεσε αυτή η Δημοτική Αρχή στους απολογισμούς του Δήμου μας είναι η Δημοσιονομική Διόρθωση ύψους 3.852.938,92€ που επιβλήθηκε στον Δήμο μας από την Επιτροπή Δημοσιονομικών Ελέγχων-ΕΔΕΛ για το έργο του Λιμανιού Παραλίου Άστρους λόγω της μη σύννομης διαδικασίας ένταξης στο ΕΣΠΑ της πράξης, της μη σύννομης σύναψης προγραμματικής σύμβασης και των παρατυπιών στη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου. Ήδη ο Δήμος μας χρεώθηκε 300.000€ και όλοι οι Δημότες πληρώνουμε 25.000€ το μήνα για τις μη σύννομες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσης για το υπόλοιπο ποσό.

Η παράταξη μας με επιστολή της, Αριθ. Πρωτ. 2769, από τις 21/03/2018 ζητούσε την χορήγηση όλων των στοιχείων γύρω από την υπόθεση. Μέχρι σήμερα, 4 μήνες μετά, η Δημοτική Αρχή δεν μας έχει χορηγήσει απολύτως κανένα στοιχείο.

Κρύβετε στοιχεία κύριε Δήμαρχε;

Καλούμε έστω και τώρα τόσο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο όσο και τον Δήμαρχο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να αποκρύπτουν τα στοιχεία του φακέλου τις υπόθεσης. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Κύριοι τον απολογισμό τον κάνουν κάθε μέρα και θα τον κάνουν σε μερικούς μήνες οι Δημότες μας.

Τέλος αναρωτιόμαστε υπάρχουν σε αυτήν την χώρα ελεγκτικοί μηχανισμοί, υπάρχει ελεγκτής νομιμότητας;

Η παράταξη μας δεν δέχεται να συμμετάσχει σε τέτοιες διαδικασίες εκτός θεσμικών ορίων και καταγγέλλει την διαδικασία ως εκπρόθεσμη, μη σύννομη με τις διατάξεις των νόμων που αναφέρονται στην έγκριση των απολογισμών. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέχουμε από την συζήτηση και την ψήφιση του απολογισμού του έτους 2016, γιατί όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν σεβόμαστε τους εαυτούς μας αλλά κυρίως σεβόμαστε τους δημότες μας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.