Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

0

Γενική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αδιέξοδη πολιτική ζητώντας παράλληλα  την υπογραφή ΣΣΕ, όχι στη μείωση του αφορολόγητου και απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες .

Τα Συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν την κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ  ότι διεκδικούν:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον  στα 751 ευρώ
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
  • Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
  • Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φορείς επιστημόνων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το ΠΑΜΕ που διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Στην απεργία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν επίσης οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Το ίδιο θα πράξουν και όσοι εργάζονται σε πρώην ΔΕΚΟ (ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ). Από κοντά και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες όπως και στις πολεοδομίες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Εφορίες και τα Υπουργεία.

Συμμετοχή στη Γενική Απεργία την Πέμπτη αποφάσισαν τα σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.