Βιβλίο για την ανοικοδόμηση του Ι.Ν. των Εισοδίων της Θεοτόκου-Αγίου Χαραλάμπους Δημητσάνας

0
Άγιος Χαράλαμπος Δημητσάνας

 Ένα νέο βιβλίο του συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή Βασιλείου Σκολαρίκου κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο: «Η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου-Αγίου Χαραλάμπους Δημητσάνας».

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην ιστορία της ανοικοδόμησης, του περικαλλούς Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, γνωστού σήμερα ως Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους Δημητσάνας, το 1831.

Για πρώτη φορά, έρχεται στο φώς ο Κώδικας της ανοικοδόμησης του Ναού, όπου αναδεικνύονται όλοι εκείνοι που προσέφεραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα. Στο ίδιο βιβλίο γίνεται αναφορά στους 26 Ιερούς Ναούς και στον βίο των επτά Αγίων της Δημητσάνας.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η παρουσίαση ανέκδοτης εργασίας του δεινού ελληνιστή και λατινιστή, ιστορικού, Γεωργίου Ι. Καρβελά, που επεξηγεί γιατί ο Σωκράτης θεωρείται πρόδρομος του Ιησού Χριστού. Συνοδεύεται από ενδιαφέρουσες παλαιές και νεότερες φωτογραφίες.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τα Κληροδοτήματα υπέρ Δημητσάνης Ν. Μακρή-Γ. Παπούλια, τα οποία αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ανάδειξη τόσο της ιστορίας της πόλης, όσο και της αγάπης που έδειχναν οι πρόγονοί της προς αυτήν, έχουν εκδώσει και άλλα βιβλία του συγγραφέα.

Τυχόν έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Δημητσάνας. (Πληροφορίες στο τηλ. 6972 446890).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.