Βγήκαν τα μαχαίρια στο Βαλτέτσι – Επίθεση Τατούλη κατά πάντων – Σκληρή απάντηση Βλάση

0
Τατούλης Βλάσης

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία τους στις επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη, κατά την Ελληνική επανάσταση, στο Βαλτέτσι.

Όπως ήταν επόμενο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις με τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Βλάση να απαντά άμεσα με μια σκληρή δήλωση κατά του Πέτρου Τατούλη.

Επίθεση Τατούλη σε κυβέρνηση, βουλευτές και δήμαρχο

Κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση και στους βουλευτές Αρκαδίας για την απουσία τους από την εκδήλωση αν και ήταν παρώντας τόσο ο κ. Βλάσης όσο και ο κ. Παπαηλιού. Ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να επιτεθεί ονομαστικά και στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

“Συγκεντρωθήκαμε σε αυτόν τον ιερό τόπο για να ξαναθυμηθούμε ακριβώς την ιστορικότητα αλλά πάνω απ’ όλα το ρόλο που διαδραμάτισε το Βαλτέτσι εκείνη την δύσκολη περίοδο.

Κύριε εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων δεν σας ξέχασα απλώς θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω ότι είναι εντελώς απαράδεκτη η ελληνική πολιτεία σήμερα που ούτε η κυβέρνηση εκπροσωπείται εδώ ούτε το σύνολο των Βουλευτών της Αρκαδίας ως όφειλαν να κάνουν.

Είναι μεγάλο έλλειμμα ο κύριος δήμαρχος της Τρίπολης να μην είναι παρών σήμερα και το λέω αυτό γιατί είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος με την ιστορική αναδρομή για μία περιοχή και έναν ιερό τόπο που εάν δεν υπήρχε το γεγονός της μάχης του Βαλτετσίου ίσως η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν εξαιρετικά δυσμενής.

Γιατί χωρίς το Βαλτέτσι δεν θα υπήρχε επανάσταση χωρίς το Βαλτέτσι δεν θα υπήρχε αγώνας.

Αυτό το προσκύνημα που κάνουμε όλοι εμείς εδώ είναι ένα προσκύνημα καρδιάς και ζωής σε όλους αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους και έχουμε υποχρέωση για τα 200 χρόνια να τους θυμόμαστε και να τιμάμε τους τόπους που αυτή μεγαλούργησαν.”

Βλάσης για Τατούλη: Λόγος διαχαστικός κατώτερος των περιστάσεων

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο Κώστας Βλάσης απάντησε στον κ. Τατούλη λέγοντας τα εξής: «Η νίκη στη Μάχη του Βαλτεσίου που έδωσε αυτοπεποίθηση στους Έλληνες και καταλάβαμε ότι ο αντίπαλός μας δεν είναι ανίκητός.
Ακολούθησε η Άλωση της Τριπολιτσάς. Τιμή και δόξα στους Αγωνιστές, τιμή και δόξα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, από αυτούς κι εμείς πρέπει να μαθαίνουμε.
Λυπάμαι βέβαια που από τα λόγια του Περιφερειάρχη, μία τέτοια μέρα τόσο σημαντική, ακούστηκε ένας λόγος κατώτερος των περιστάσεων, ένας λόγος διχαστικός, σε μία μέρα που κανονικά που πρέπει να βρίσκουμε συναινέσεις, εμείς ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ομονοούμε και να προχωράμε μπροστά.
Λυπάμαι που ένας άνθρωπος μετά από 30 χρόνια πολιτικής διαδρομής και με συγκεκριμένες ευθύνες στον τόπο, βρήκε αυτή την ευκαιρία για να δημιουργήσει διχόνοια και διχασμό.
Εμείς εκπροσωπώντας το νέο και το αύριο, αφήνουμε στην άκρη το παλιό και θεωρούμε ότι οι Έλληνες έχουμε ανάγκη περισσότερο από πότε από ομόνοια και ενότητα».

Απάντηση Παπαηλιού

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μιλώντας αμέσως μετά την εκδήλωση για την επέτειο της μάχης του Βαλτετσίου και σε σχέση με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στον πανηγυρικό της ημέρας, μεταξύ των άλλων, ανέφερε τα εξής :

«Εκδηλώσεις, όπως αυτή για την επέτειο της μάχης του Βαλτετσίου, αναδεικνύουν τη συμβολή ιστορικών γεγονότων του αγώνα του Γένους για Εθνική Απελευθέρωση, κρατούν ζωντανή τη μνήμη των αγωνιστών της Ελευθερίας και ενισχύουν τη συλλογική αυτογνωσία και το εθνικό φρόνημα όλων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο χώρος και η ημέρα δεν προσφέρονται, ούτε για προσωπική προβολή και προσωπικές αντπαραθέσεις, ούτε για αφ΄ υψηλού ανοίκειες υποδείξεις, δίκην δημοσίου κατηγόρου.

Απαιτείται σεβασμός προς τους θεσμούς, τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν, και βέβαια αυτοσεβασμός.

Ο νοών νοείτω»

Άγριος πόλεμος Τατούλη-Βλάση με βαριές εκφράσεις

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.