Ένταση στο ΔΣ Γορτυνίας για το ξενοδοχείο του Άρη Σπηλιωτόπουλου

0

Σοβαρός κίνδυνος να μην εκπληρωθεί η επένδυση του πρώην υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλου στο γενέτειρα του τη Δημητσάνα, όπου είχε επικρατήσει από τον περασμένο Απρίλιο σε διαγωνισμό προκειμένου να εκμισθώσει για τα επόμενα 25 χρόνια, έναντι 1 εκατ. ευρώ, το δημοτικό ξενοδοχείο του χωριού.

Αιτία; Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει καταθέσει ακόμα το σύνολο των εγγυητικών επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να μην ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Γορτυνίας, με την οποία του παραχωρήθηκε το ξενοδοχείο. Αν μάλιστα δεν το πράξει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, τότε είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί άκυρος ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελευταίο δημοτικού συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας επικράτησε ένταση και διαξιφισμοί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για το γεγονός ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος, δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στους όρους του διαγωνισμού και δεν έχει καταθέσει τις εγγυητικές επιστολές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον επτά δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να προκηρυχθεί νέος, αφού ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, δεν κατέθεσε τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός με επιστολή που απέστειλε στο Δ.Σ επικαλέστηκε γραφειοκρατικούς λόγους για την καθυστέρηση, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να λάβει αδειοδότηση για την επένδυση από διάφορες κρατικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γορτυνίας, πρότεινε να δοθεί τρίμηνη παράταση και αν μέχρι τότε ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν καταθέσει τις εγγυητικές επιστολές, τότε η μίσθωση θα περάσει στα χέρια του πρώτου επιλαχόντα του διαγωνισμού, στον οποίο σημειωτέον είχαν δοθεί τέσσερις προσφορές.

Θα καταφέρει άραγε ο κ. Σπηλιωτόπουλος να προχωρήσει την επένδυση ή θα πάρει «κόκκινη κάρτα» από το δημοτικό συμβούλιο; Σε τρεις μήνες θα γνωρίζουμε…

Πηγή: aftodioikisi.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.